brutale apen
Chan cii Robin
Door: jaaaikbenopreis
Blijf op de hoogte en volg Robin
11 Juli 2010 | Thailand, Bangkok
Okee nog een verhaaltje voor de vele vragen. Het gaat al wat beter met de muggen, maar op de een of andere manier worden die plakkaten blauwe plekken. En oh my godjes er was laatst echt een infasie salamanders in mijn kamer. jaaaaiks.
NOu waar was ik gebleven, volgens mij bij donderdag. Toen moesten we zoals elke ochtend weer om 8 uur ontbijten en gingen naar die school van de foto's. ZO cutieputie al die lieve kindjes. Haha 's avonds was het zo funny want toen wilden ik en Patricia voor ons "Lemon House"(met dat mooie uitzicht (: ) even gaan schrijven en muziek luisteren. Nou now way. Eerst kwamen er twee thaise inwoners die er bij kwamen zitten en niet weg gingen, dus wij nou toooeii we hebben thaise les. maar later gingen we weer zitten en toen kwamen er twee kindjes en die gingen ook bij ons zitten. Maar toen ging ik even mijn Thais toepassen.. Khap khun kha = thank you (:
Het is hier zoo raar dat al de kinderen hier willen dat je je naam op schrijft. Ik voelde me gisteren ook echt een beroemdheid, niet normaal. Gisteren heb ik voor het eerst gezwommen hier, want in de rivier kan het echt niet (een aantal hebben er een krokodil in zien zwemmen waaah) en het zwembad is hier in Sin Buri maar dan ga ik voor jullie naar het internetcafe dus dat is ook niet alles. Maar de watervallen van gisteren waren nice nice alleen was het wat zwaarder dan ik verwacht had. Dan merk je echt dat je geen conditie hebt haha. Het was 4u rijden naar deze watervallen en dus stopten we onderweg (we konden gelukkig ook film kijken in dat busje want mn ipod was leeg, dus heb ik nu ook eindelijk Avatar gezien en vond hem helemaal niet zo bijzonder!) ook bij een of andere bekende brug uit de tweede wereldoorlog. Ze noemen het ook de 'dead bridge' of zoiets. Nou maar daar waren dus ook veel schoolklasje die echt op me af kwamen stormen alsof ik een zak vol snoep had. Bij iedereen in het schriftje mn naam zetten en ik moest op de foto met ze en hahah wat een drukte. Ook bij de watervallen werden ik en Patricia (verder niemand dus echt super raar, lijk ik op de koningin ofzo?) zomaar gefotografeerd door Japanners en we moesten zelfs poseren hahahaha als ik in Japan of China kom hangen we overal. WeMaargoed uhhmm vrijdag hebben we nog de 2-na-belangrijkste tempel bezocht, waar de voetafdruk van Boeddha is. Daar moesten we een trap op (je had er 3. 1 voor happyness, 1 voor love en 1 voor money. Deze moest je dan oplopen met je adem in en ik ben die van happyness opgelopen omdat ik vind dat liefde daar bij inzit.) Daarna hebben we ook nog op een hele reeks bellen geslagen wat ook goed is voor my future happyness (volgens mij is alles hier goed voor je toekomst haha, maar ik heb er zeker respect voor)
Na deze tempel hebben we nog een monument bezocht en daarna door naar de monkeeeeys. Ergens in Lop Buri en volgens mij staat die stad echt bekend om de apen want (dan wel dicht bij de apentempel) lopen ze gewoon over straat, zitten op de daken etc etc. Wat een brutale apen zeg, haha ik heb ook echt gegild toen eentje me aanviel omdat ik een rammelend tasje had.
Ohja qua voetbal: Een aantal mensen hadden hier ook al de wedstrijd Uruquai?- NL gezien op de minilaptop. Ik dacht neeuh ga daar echt niet voor op hoor om half 2 snachtsmaaar mannen!! vanavond sta ik om half 2 's nachts(we gaan btw gelijk door want we moeten om 5u sochtends weer op omdat we met de monikken mee gaan iets doen, haha weet nog niet wat). op en gaan we met zn alle bij de buurman langs hahaha super gezellig. Heb alleen nog niets oranje bedenk ik me net. Het zal ook wel heel gezellig zijn in NL met de oranjegekte!
Ooh gisteravond was ik zo melig en heb ik zo veel gelachen met my German roommate Lisa (die vannacht vertrekt en ik dus geen musquitonet meer heb , hellup) maaar naja het zijn echt bijzijnmomentjes. maar gisteren begon het voor de eerste keer(het is regenseizoen?) kei hard te stormen enzo. Dus heel fijn wij hadden onze luiken nog open en ALLES regende door het hor heen natuurlijk, dus ik kon zwemmen onder mn bed. Maar toen hebben we Michiel geroepen (die liep toch nog in zn zwembroek) en heeft als 'n echhhte gentleman even de luiken dicht gedaan.
Ze zeggen dat de taxischauffeurs hier subsidie krijgen als ze ons toeristen langs winkelcentra enzo brengen, nou uhh no problemo. Gisteren hadden we dus ook even een half uurtje en heb een leuk jurkje gekocht voor uh 400 bath?!!
OPA je hebt me geen usb-kabel mee gegeven voor de camera en de batterijen zijn ook suuuper snel leeg. oke hij maakt erg mooie foto's maar hoe moet dat nou in de jungle waar ik hem dus niet elke dag kan opladen?? Heb hier nog geen weggooicamera's gezien ofzeuu.
MAMA super veel mensen hebben gewoon nagellak mee en handtassen en heel de mikmak. Dus wat nouuuu. Naja ik koop het hier wel. Niet dit weekend maar het weekend daarop willen we naar Bangkok en je kan het programma hier echt super goed wijzigen dus ik denk dat ik 1 week vrijwilligerswerk wijzig in een week beachweek op Ko Samet met de anderen. Want 3 weken is echt wel al lang. Maar ik kan dus ook doen 1 week engelse les op een school en 1 week in een weeshuis en bijvoorbeeld 1 week in een bergdorp. Wat denken jullie? Morgen ga ik het even overleggen.
het eten is hier trouwens echt deliciousss. Valt ook wel mee met de eenzijdigheid. Vanochtend had ik bijvoorbeeld spaghetti als ontbijt haha wel raar maar ik kan dat wel eten op een ochtend eigenlijk.
Oh en Ils ik heb je superlange mail gelezen hoor maar heb niet zo veel tijd om te reageren, ma excuses.
Nou dit was wel weer denk ik. Kan nog zo veel meer vertellen maar daar heb ik niet zo'n zin meer in want heb alles al in mn boekje geschreven en dan is het zo dubbel haha. sorry maar ik houd jullie echt wel genoeg op de hoogte hoor! LOTS OF LOVE
Ohja had ik al verteld dat ik Thaise kooklessen heb gehad? Echt super leuke en heeeerlijk! Ik ga het maken als ik thuis ben want heb het recept :)
11 Juli 2010 - 07:25
O+o:
wat een story robin thaise kookles???? wat lekker als je terug bent UITVOERIG KOKEN IN DE ZAAN!!!!!!!!!! kijk al weer uit naar je volgende story en teken op je gezicht een holl, vlaggetje knuffel van ons allemaal -
11 Juli 2010 - 08:42
Tanja:
ik verwacht wel dat je dan een keer voor de hele familie gaat koken! Nu ik je verhalen zo lees word ik wel een beetje jarloers ;) dikke kus! xxxx -
11 Juli 2010 - 08:57
Esther:
He liefie, wel een goed idee van Tanja!! Je bent van harte welkom hoor om in de Rij-en Uitweg te komen koken. Het is nu zondagochtend en de temperatuur is de afgelopen dagen al boven de 30 hier. Vanavond speelt nl de finale maar dat zul je wel meekrijgen daar. Geniet!!! dikke kus. -
11 Juli 2010 - 09:04
BROERTIEE:
leuk dat je het gezellig hebt! Voor mijn hoef je dat thaise eten niet te koken hoor haha, veeel plezier verder xx -
11 Juli 2010 - 09:09
Broertiee:
ro, je zei dat je een laptop mee had kunnen nemen, die kan je toch even in de stad kopen.. is toch goedkoop daar haha xxxx -
11 Juli 2010 - 09:18
Mama:
He lieverd,
heb je verhaal al een paar keer gelezen :-).
Wat fijn. Klinkt allemaal geweldig.En natuurlijk als het kan die beachweek pakken gelijk met de anderen. Die drie weken werk op de verschillende plekken klinkt ook goed. Waar zijn de foto's????? :-). Verwacht er veel te zien als je thuis komt denk erom :-). Zoals ik al smste koop een ander goed toestel. Hier ben je maar 1 keer dus foto's zijn belangrijk. Ben ook blij met je lieve mail, daar heb ik al weer antwoord opgegeven. Ben super trots op je. Heel veel liefs en knuffies en een dikke kus luf y en koop een klamboe :-) Sorry van de nagellak hihi en zoveel kleren mee en niets oranje :-) :-)Heel veel plezier met veel mooie dingen zien.xxxxxx -
11 Juli 2010 - 09:20
O+O:
ROBIN
wel doen die beachweek
have fun l.y
ben je al oranje?? kijk ff je mail na he
11 Juli 2010 - 09:25
Dady:
Hoi liefie,leuk voor je hoor. Waarom heb je die andere twee trapjes niet ff opgelopen te veel treetjes? Neem dat netje van je room mate over! Heeeel veel plezier en kijk uit voor de krokodillen. HVJ DIKKE KXS XX -
11 Juli 2010 - 09:30
Je Nieuwe Buren:
Niets oranje? Heb je bij de tempels geen monniken gezien met oranje jurken? Die mag je vast wel lenen van ze, moeten zij in hun nakie lopen. -
11 Juli 2010 - 11:14
Mama:
whahaha ik was eerder als opa met de foto's kijken. wat zijn ze gaaf. Zie ik je toch nog ff :-)
Lang leve internet.
Mooie rugzak :-)
Enne geen wonder dat ze je allemaal op de foto willen hebben zo in bikini hihihihi. luf y
have nog meer fun -
11 Juli 2010 - 11:26
O+o:
robin
mooie fotos ben blij dat ik je weer eens zie!!! bikini bij die apen is dat niet link topper je mams was me te snel deze keer l.y xx -
11 Juli 2010 - 11:31
Marco:
Hey kanjer, mooie foto's en mooie verhalen. Top! X -
12 Juli 2010 - 13:19
Pilootje:
. Ik denk wel dat je dit al kan lezen haha. Mooi verhaal weer. Als Opa zn toestel niet goed is, koop je maar een nieuwe. Maar t zijn wel mooie foto's. Doeiii -
12 Juli 2010 - 13:23
Rene:
Oh, ik had iets in de thaise taal geschreven.
Nog een keer. Sabai dee mai. -
12 Juli 2010 - 23:48
Kirsten:
Hee Robin!
Ik weet dat ik je al een hele tijd niet meer heb gesproken, maar ik kwam er met toeval achter dat je nu in Thailand zit, en ik was wel benieuwd! Zo te lezen heb je het erg naar je zin daar. Geniet ervan, je reisverslagen zijn echt leuk om te lezen!
Liefs Kirsten (van de camping in Italië, 3 jaar geleden (: ) -
13 Juli 2010 - 17:16
Ruben:
Wat leuk om te lezen allemaal. Very nice! En leuk om de foto's te zien :). Grappig die aapjes allemaal.
Fijn dat je het naar je zin hebt!
Groetjes uit Ommen ;) -
14 Juli 2010 - 15:05
Caroline :
He lieffie,
Prachtige foto's zo kunnen we allemaal meegeniet van alle mooie dingen die je ziet en meemaakt. xxxxxxxxxxxxx